Pogoji poslovanja

[vc_row][vc_column][vc_tta_accordion css_animation=”fadeInUp”][vc_tta_section title=”1. Splošno” tab_id=”1573832108302-e8a02e26-040a”][vc_column_text]Trgovina www.malivikingi.si je spletna trgovina, ki prodaja otroška oblačila, modne dodatke in potrebščine, skrbno zašite v Sloveniji. Splošni pogoji spletne trgovine malivikingi so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 98/04 – uradno prečiščeno besedilo, 114/06 – ZUE, 126/07, 86/09, 78/11, 38/14, 19/15, 55/17 – ZKolT in 31/18 – ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo – ZVOP-1), Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). S spletno trgovino malivikingi.si (v nadaljevanju tudi »trgovina«) upravlja podjetje S CONSULTING, Željka Zaić s.p., Koprska ulica 4, 6310 Izola.

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med trgovino in kupcem. Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”2. Dostopnost informacij” tab_id=”1573832108338-6a4b2c9b-7084″][vc_column_text]Prodajalec se zavezuje, da bodo uporabniku vselej na voljo: podatki o identiteti prodajalca, kontakti podatki, lastnosti artiklov, način in rok dostave artiklov, informacije o načinu plačila, informacije o odstopu od pogodbe in pogojih za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen), pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Trgovina malivikingi.si se ne zavezuje za popolnost in pravilnost podatkov na spletni strani www.malivikingi.si, niti se ne zavezuje za popolnost in pravilnost tekstovnega, slikovnega ali zvočnega materiala. Zaradi različnih grafičnih nastavitev monitorjev so možna odstopanja barv.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”3. Vrste uporabnikov” tab_id=”1573832299560-242cd59f-631c”][vc_column_text]Za nakup na spletni strani www.malivikingi.si registracija ni potrebna.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”4. Cene” tab_id=”1573832371164-c1021c33-230f”][vc_column_text]Cene izdelkov so v evrih (EUR) in ne vsebujejo DDV (nismo davčni zavezanci) ter veljajo samo za slovenski trg. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila.

Popusti se ne seštevajo. Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme e-sporočilo o potrditvi naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot kupca. Pridružujemo si pravico do napake pri objavi cene. V primeru napačne objave cene, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo malivikingi.si kupcu omogočil odstop od nakupa.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”5. Naročilo” tab_id=”1573832460048-f9c789e5-44a1″][vc_column_text]Trgovina malivikingi.si se ne obvezuje, da so vsi artikli, prikazani na spletni strani na zalogi. V spletni trgovini malivikingi.si se izdelki prodajajo na kos.

Kupoprodajna pogodba med trgovino malivikingi.si in kupcem je sklenjena v trenutku, ko trgovina malivikingi.si kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev naročila).
Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za trgovino malivikingi.si kot za kupca.

Naročilo blaga je možno tudi preko e-pošte info@malivikingi.si, Facebook strani mali Vikingi ali Instagram profila malivikingi.

Če naročenega blaga, prodajalec ne more odpremiti v obljubljenem roku, o tem obvesti kupca po enakem kanalu kot je bilo naročilo sklenjeno (e-pošta, FB prodil, IG profil). Kupec lahko odstopi od pogodbe ali pa si izbere drug izdelek.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”6. Zavrnitev naročila” tab_id=”1573832561321-dda8ed25-a12a”][vc_column_text]Spletna trgovina malivikingi.si si pridržuje pravico, da lahko zavrne naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga ne more izvesti. V kolikor bi kupec že plačal po predračunu, mu v tem primeru vso kupnino nakažemo v 3 (treh) delovnih dnevih.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”7. Načini plačila” tab_id=”1573832614038-89ea2800-be3b”][vc_column_text]Trgovina malivikingi.si omogoča naslednje načine plačila za nakupe znotraj Slovenije:
s spletno aplikacijo PayPal ali z nakazilom na transakcijski račun Banka Intesa Sanpaolo d.d. SI56 1010 0005 7594 424 po ponudbi/predračunu.

Za nakupe v drugih državah članicah EU velja plačilo po predračunu ali po poslani povezavi do PayPal ponudbe za plačilo.

Po potrditvi prejema naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen izjemoma z odobritvijo trgovine malivikingi.si.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”8. Nakupna pogodba – račun” tab_id=”1573832665323-9bf85945-72a2″][vc_column_text]Nakupna pogodba – račun je sklenjena v slovenskem jeziku. Ob prevzemu blaga prejme kupec natisnjen račun za nakupljene izdelke. Kopija računa bo skladno z veljavno zakonodajo, še 10 let po zapadlosti shranjena pri podjetju S CONSULTING, Željka Zaić s.p., Koprska ulica 4, 6310 Izola.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”9. Pravica do odstopa pogodbe – preklic naročila” tab_id=”1573832712040-b6a7474f-7c56″][vc_column_text]V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima potrošnik pravico, da v 15-ih dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema
artiklov.

Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 15 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe.
Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 20 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj.

Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen  če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih dodatnih stroškov.

V primeru vračila vas prosimo, da nas o tem predhodno pisno obvestite. Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@malivikingi.si.

Sporočilo za vračilo blaga naj vsebuje navedbo osebnih podatkov potrošnika (ime in priimek, naslov, telefonsko številko, e-naslov, podatki o TRR, seznam izdelkov, ki jih želite vrniti, datum računa in številko računa. Svoj obrazec za vračilo izdelka skupaj z izdelkom pošljite na naslov: S CONSULTING, Željka Zaić s.p., Koprska ulica 4, 6310 Izola ali na el. naslov info@malivikingi.si. Kupnino vam bomo povrnili najkasneje v 20-dneh na vaš bančni račun, ki ga zato v svojem zahtevku tudi navedete. Kupnina ne vključuje poštnin stroškov. Za natančnejše informacije o postopku vračila izdelkov nam lahko pišete na e-naslov
info@malivikingi.si.

Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala,
ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje artikla, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo artiklov, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor).

Ne sprejemamo paketov z odkupnino.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”10. Dostava in poštnina” tab_id=”1573832948394-aaa876b7-d671″][vc_column_text]Pošiljamo VSAK DELOVNI DAN. Dostavo za spletno trgovino malivikingi.si opravlja Pošta Slovenije ali GLS.

Vsako naročilo oddano skozi sistem malivikingi.si bomo obravnavali v roku treh delovnih dni po oddaji naročila. V primeru, da to iz kateregakoli razloga ne bo mogoče, vas bomo o tem obvestili.

Vaše naročilo bo šlo v izdelavo, ko prejmemo potrditev plačila za naročene izdelke. Rok dobave je 10 delovnih dni od plačila.

Ko bodo izdelki pripravljeni, bo paket odposlan oz. pripravljen za prevzem. V kolikor dostava v dostavnem času ni mogoča ali pa bi bila izvršena predčasno, malivikingi.si trgovina obvesti kupca. Partner za dostavo pošiljk je POŠTA SLOVENIJE ali GLS, vendar si trgovina malivikingi.si pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnila bolj učinkovito.

Ob naročilu nad 50 € se poštnina ne obračuna in jo krije trgovina malivikingi.si. Poštnina oziroma stroški dostave po Sloveniji znašajo 2,5 €, po ostali Evropi 8 €, po Ameriki in Kanadi 10 € in v vseh preostalih celinah 12 €.

Pošta Slovenije obračuna strošek provizije.

Dostavlja Pošta Slovenije ali GLS.

Stroški pošiljanja se obračunajo že pri nakupu v spletni trgovini malivikingi.si.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”11. Preklic naročila” tab_id=”1573833034434-c5ca2772-2d61″][vc_column_text]Uporabnik spletne trgovine malivikingi.si, lahko prekliče naročilo blaga še isti dan oddaje naročila do 15. ure oz. naslednji dan do 15. ure, če je bilo naročilo oddano po 16. uri. Preklic naročila je možen izključno preko e-pošte info@malivikingi.si, kjer morajo biti navedeni podatki: številka naročila, ime in priimek kupca, naslov kupca.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”12. Varovanje osebnih podatkov” tab_id=”1573833063256-2320f3f6-0a43″][vc_column_text]S CONSULTING, Željka Zaić s.p., zagotavlja varstvo osebnih podatkov po ZVOP-1 in Splošni uredbi o varstvu podatkov ter se zavezuje, da bo pri poslovanju s strankami ravnala skladno s Politiko zasebnosti objavljeno na naslovu www.malivikingi.si/politika-zasebnosti/.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”13. Mnenja, priporočila, pohvale, pritožbe” tab_id=”1573833088037-08271ca3-7388″][vc_column_text]Mnenja, priporočila, pohvale in pritožbe, ki jih kupci napišejo, so pomemben del funkcionalnosti spletne trgovine in showroom-a mali Vikingi.
Podjetje S CONSULTING, Željka Zaić s.p., vabi, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine ter obiskovalec showroom-a mali Vikingi. Vsako mnenje, ocena, priporočilo, pohvala ali pritožba bo posebej obravnavana s strani vodstva ter ustrezno rešena v čim krajšem času.

S CONSULTING, Željka Zaić s.p., ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu blagovne znamke mali Vikingi, vključno z objavo v oglasih ali drugih trženjskih komunikacijah.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”14. Spori” tab_id=”1573833135435-9865653d-c053″][vc_column_text]Vse morebitne spore, ki bi nastali z uporabo spletne trgovine www.malivikingi.si med kupcem in S CONSULTING, Željka Zaić s.p., bosta stranki poizkušali reševati sporazumno.
V kolikor to ne bo mogoče, je pristojno Okrožno sodišče v Kopru.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”15. Izvensodno reševanje potrošniških sporov” tab_id=”1573833166579-9e6fbb09-6489″][vc_column_text]Skladno z zakonskimi normativi podjetje S CONSULTING, Željka Zaić s.p., ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”16. Podatki o podjetju” tab_id=”1573833206184-ccf2dd5b-77a1″][vc_column_text]Naziv: S CONSULTING, poslovno svetovanje, Željka Zaić s.p.
Naslov: Koprska ulica 4, 6310 Izola
Spletna stran: www.malivikingi.si
E-pošta: info@malivikingi.si
Telefon: 05 641 56 60
Davčna št.: 99617595
Matična številka: 8405930000
Transakcijski račun: IBAN SI56 1010 0005 7594 424, Banka Intesa Sanpaolo d.d.[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion][/vc_column][/vc_row]